Energofórum

ENERGOFÓRUM® 2024
Osemnásty ročník konferencie sa uskutoční 24. - 25. októbra 2024 v Hoteli Partizán na Táľoch v Nízkych Tatrách. Vysoká odborná úroveň, aktuálnosť tém a aktívna účasť zástupcov najvýznamnejších spoločností a inštitúcií zo sektora energetiky.

Viac informácií už čoskoro!
O KONFERENCII 2023 ZÁZNAM ROČNÍKA 2023

Novinky a zaujímavosti

Všetky novinky

V krátkosti

Slovenské elektrárne dosiahli v roku 2023 čistý zisk 559 mil. eur. K hospodárskemu výsledku prispelo spustenie tretieho bloku Mochoviec a rekordná výroba z jadrových a vodných elektrární. Viac

V dňoch 5. a 6 júna 2024 sa v Karlových Varoch uskutoční 6. ročník konferencie Česko-slovenské energetické fórum. Portál ENERGOKLUB® je mediálnym partnerom podujatia.

Ministerka hospodárstva Denisa Saková dnes rokovala v Azerbajdžane o možnostiach diverzifikácii dodávok plynu. Slovensko podporuje projekt Solidarity Ring, vďaka ktorému by do EÚ mohlo pri minimálnych úpravách infraštruktúry prúdiť 5 mld. kubíkov plynu z Azerbajdžanu cez Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko a SR.

Zvýšenie poplatku za G-komponent o 233 % zastaví rozvoj zelenej energetiky v SR, tvrdí asociácia SAPI, ktorá vyčíta ÚRSO, že k návrhu cenovej vyhlášky v elektroenergetike nepredložil žiadnu analýzu, ktorá by navrhované rast poplatku zdôvodňovala. S takýmto navýšením nedokáže podľa SAPI fungovať bez straty významná časť výrobcov z OZE. 

ÚRSO predložil do skráteného MPK očakávanú sériu vyhlášok, ktoré sa týkajú cenovej regulácie v elektrine, plyne a teple. K akým úpravám pristúpil úrad v elektroenergetike? Koniec pásmovania tarify TPS a tarify TSS, trojnásobné zvýšenie G-komponentu či zmena v spôsobe určenia miery výnosnosti regulačnej bázy aktív (WACC).

Kým Nemecko vybuduje 10 GW paroplynových zdrojov, ktoré budú vykrývať kolísanie OZE, jedinou alternatívou v tejto prechodovej fáze budú uhoľné elektrárne, tvrdí v rozhovore pre Seznam Správy Adam Tomis z fondu J&T Arch Investments.

Na regionálnom dni Východoslovenskej distribučnej sa hovorilo aj o možnostiach internetizácie obcí a miest. Spoločnosť ponúka poskytovateľom internetových služieb možnosť využívať optickú vrstvu distribučnej sústavy.

Ďalšie správy

Newsletter

Organizátor podujatia

ENERGOKLUB®

Prvý slovenský energetický networking prináša počas celého roka články, prednášky a diskusie s dôrazom na ad hoc témy. ENERGOKLUB® je exkluzívny priestor pre neformálnu diskusiu medzi zástupcami subjektov pôsobiacich v energetike.

Ponúkame vám tri typy členstva s rôznymi výhodami:

  • Štandard
  • Premium
  • VIP

Dočítajte sa viac na stránke ENERGOKLUBU®.

Chcem vedieť viac